Viola Fintech leidt ronde van $ 12 miljoen voor Rewire en diens innovatieve, grensoverschrijdende, internationale bankplatform voor migranten

Een deel van de financiering is bestemd voor wereldwijde uitbreiding en penetratie in aanvullende Europese markten en vormt een aanvulling op bestaande operaties die al zijn geïmplementeerd in Duitsland en Italië, wat landen met een hoge concentratie aan migranten zijn. Daarnaast wordt financiering besteed aan het uitbreiden en versterken van partnerschappen met lokale banken in landen van herkomst. Het doel hiervan is veel klanten bereiken.

Als onderdeel van deze nieuwe investeringsronde is professor Dani Tzidon, mede-oprichter en partner van Viola Fintech Fund en voormalig plaatsvervangend CEO van Bank Leumi, toegetreden tot het bestuur. Hij zal samenwerken met de bestuursleden, professor Yair Tauman, voormalig directeur van Bank Hapoalim, Adoram Gaash, mede-oprichter van Moneta Venture Capital Fund en Oded Zehavi, voormalig vicepresident bij Payoneer, en met de vertegenwoordigers van de oprichters van het bedrijf.

Guy Kashtan, de CEO van Rewire, verklaart:
‘We geloven in het creëren van een eerlijk platform voor digitaal bankieren dat voor iedereen toegankelijk is, waar ook ter wereld. We hebben de afgelopen jaren een sterke stijging in wereldwijde migratie waargenomen. We hebben een kans geïdentificeerd waarbij Rewire een efficiënt, transparant en betaalbaar internationaal bankplatform kan bieden aan migranten die eerder door banksystemen werden benadeeld. Met onze visie om het financiële potentieel van elke migrant en diens familie te ondersteunen en te benutten, demonstreert deze investering het doorgaande vertrouwen van vooraanstaande internationale financiële instellingen die zich inzetten voor het op korte termijn creëren van een zinvolle verandering in de levens van migranten.’

Professor Daniel Tzidon, mede-oprichter van Viola Fintech Fund, merkt op:
‘Met onze tweede investering in dit fonds blijven we onze overtuigingen inzake onze beleggingsportefeuille uiten. Deze zijn gebaseerd op het principe van Fintegration, wat staat voor samenwerking tussen financiële instellingen met fintech-bedrijven. Deze investering weerspiegelt ons werkingsprincipe, waarbij beleggers in het fonds rechtstreeks worden verbonden met het creëren van waarde voor de bedrijven waarin we beleggen. Rewire is erin geslaagd een oplossing te creëren voor de doelgemeenschap die deze oplossing enorm nodig heeft. Hierbij winnen ze de gunst van banken en lichten ze deze ook voor over hoe ze deze gemeenschap het best kunnen dienen en hun activiteiten kunnen uitbreiden.’

Rewire heeft ter ondersteuning van diens Europese activiteiten onlangs kantoren in Amsterdam geopend. Alex Bakir, die nieuw is aangesteld, zal het team opbouwen en de inspanningen voor uitbreiding in Europa leiden. Rewire werkt momenteel samen met gemeenschapsmanagers die migranten in Europa vertegenwoordigen en zal het personeel het komende jaar naar verwachting met 40% uitbreiden. Hierbij wordt vooral ingezet op de uitbreiding van het R&D-team.

Over Rewire
Rewire biedt een internationaal bankplatform aan migrerende werknemers die het grootste deel van hun inkomen meestal naar hun land van herkomst overmaken. Door samen te werken met vooraanstaande banken in de landen van herkomst van migranten, kunnen migranten via de innovatieve technologie geld storten op een digitale bankrekening die lokaal kan worden gebruikt, een bankpas van Rewire ontvangen en geld naar huis overmaken. Rewire bedient tienduizenden terugkerende klanten en verwerkt honderden miljoenen dollars per jaar. Het bedrijf bedient wereldwijde migrantengemeenschappen, waarbij de nadruk ligt op Nigerianen, Filippino”s en Indiërs. Daarnaast worden ook Thaise, Nepalese en Sri Lankaanse migranten ondersteund. Rewire is opgericht door ondernemers Guy Kashtan, Saar Yahalom, Or Ben-Oz en Adi Ben-Dayan, en heeft mensen met verschillende achtergronden en nationaliteiten in dienst. Bezoek voor meer informatie: https://hello.rewire.to/

Samenwerking
Rewire werkt momenteel samen met Standard Bank of South Africa (SBSA), de grootste bank in Afrika, en is aanwezig in 20 landen waarvan de meeste inwoners met een werkvisum naar Europa migreren. Als onderdeel van deze samenwerking worden de bankdiensten geïntegreerd in de oplossing van Rewire en kan het bedrijf zijn Europese klanten mondiaal internationale rekeningen aanbieden. Rewire breidt uit om klanten uit andere landen in Azië en Afrika te bedienen.

Over Viola Fintech
Viola FinTech is een durfkapitaalfonds ter waarde van $ 120 miljoen dat samen met toonaangevende durfkapitalisten investeert in de verschillende fases van wereldwijde fintech-bedrijven. Het fonds overbrugt de kloof tussen de werelden van financiële instellingen en innovatieve beginnende bedrijven. Het fonds verbindt financiële instellingen en innovatieve beginnende bedrijven om de modernisering en digitalisering van financiële instellingen te versnellen en de groei van fintech-bedrijven te ondersteunen. Het fonds is onderdeel van Viola, de grootste beleggingsgroep op het gebied van technologie in Israël die meer dan $ 3 miljard AUM beheert.

Neem voor meer informatie contact op met:
Dvorit Shahaf
dvorits@rewire.to 
+972533378669

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/841443/Rewire_Team.jpg

 

TEL AVIV, Israël, 27 maart 2019 /PRNewswire/ — Rewire, een toonaangevend innovatief fintech-bedrijf dat een internationaal bankplatform voor migranten heeft ontwikkeld in nauwe samenwerking met toonaangevende mondiale banken, heeft vandaag een Series A-investeringsronde van $ 12 miljoen aangekondigd. Deze laatste ronde wordt geleid door het durfkapitaalfonds Viola Fintech en wordt ondersteund door BNP Paribas, nieuwe en bestaande investeerders, via hun durfkapitaalfonds Opera Tech Ventures, OurCrowd, Moneta, professor Yair Tauman, Yaron Lemelbaum, Leon Vaidman en strategische partner Standard Bank of South-Africa.